Echte communicatie

Een Franse commercial over toiletpapier slaat de spijker op de kop: niets kan op tegen ECHT. Zo is het ook met communicatie: onze moderne communicatiemiddelen in de vorm van Email, whatsapp en ‘whatsmore’ zullen nooit op kunnen tegen ECHTE communicatie. Ook al kunnen geschreven woorden je ontroeren en raken… niets gaat boven persoonlijke communicatie en persoonlijk contact.

Deze Franse reclame maakt ons op een hele grappige manier weer eens bewust van de waarde van de echte wereld, van de gewone, materiële en aardse zaken om ons heen. Ook al gaat het om iets onbenulligs als toiletpapier.

Dit zet je weer even met beide voetjes op de grond. Want veilig achter onze laptop, kunnen we onze eigen virtuele wereld creëren, vol fantasieën en grote ideeën. Via het beeldscherm kun je alles communiceren wat je wilt. En zien we beelden die ons de meest prachtige indrukken geven. Beelden die ons kunnen ontroeren en waar we rijker van worden.

Maar… uiteindelijk draait het om wat je hier en nu doet in het leven. Gedachten, voornemens, dromen en plannen… bestaan net als de virtuele wereld in een andere dimensie. Maken deel uit van een andere realiteit – een realiteit die niet door iedereen hetzelfde wordt ervaren.

Alleen de echte wereld, is wat we allemaal zien en waar we het allemaal over eens kunnen zijn. En hoe we met elkaar omgaan en met elkaar communiceren, is ook te zien en te voelen. En alleen door ECHTE communicatie – en persoonlijk contact – kunnen we de wereld naar onze gedachten gaan vormen en aanpassen. En zo kunnen we de wereld een beetje mooier maken.

Werkt de link niet? Bekijk het filmpje dan op mijn facebookpagina of rechtstreeks op youtube.


No Comments

Comments are closed.