Wel 5 minuten stond de auto stil op mijn oprit voordat hij aanbelde. De jonge koerier met het pakket dat hij bij ons moest afleveren. Ik had de voordeur al open gedaan, maar omdat hij al die tijd in de auto bleef zitten bellen, had ik de deur maar weer dicht gedaan. Toen hij uiteindelijk voor de deur stond – met pakket – was ik getroffen door zijn pientere, open blik. Niet het doorsnee type koerier dat even snel zijn pakketje dropt en er weer van doorgaat. “Alles oke?” vroeg ik hem. “Ik ben een pakketje kwijt, en belde net met het distributiecentrum, vandaar”, was zijn antwoord.

We raakten kort aan de praat. Niet langer dan 2 minuten misschien. Een bijzondere ontmoeting. Grappig, hoe een paar minuten soms genoeg kunnen zijn om een gesprek te hebben dat iets dieper gaat dan normaal. Waarin je een echte connectie voelt en elkaar even raakt. We kregen het over opleidingen, werk en kansen pakken.

Ik zag een jongen met zoveel potentie. Met ambities en bekwaamheden. En door de klik die wij hadden, zag hij het zelf opeens ook. Het was net of ik hem even wakker had geschud. Toen hij de auto weer in stapte om naar zijn volgende adres te gaan, wist ik dat hij er de rest van de dag nog over zou nadenken. En dat ik hem op het spoor had gezet om creatief te worden aangaande zijn toekomst en verdere carriere.

Dit soort ontmoetingen kunnen je leven kleur geven. Toevallig was ik nu degene die hem op een ander spoor zette en nieuwe gedachten. Maar andersom gebeurt het mij ook. Dat ik iemand tegenkom die mij ineens de ogen opent en waardoor ik nieuwe mogelijkheden zie. Of de wereld in een ander perspectief. Dat maakt het leven zo leuk. Want je komt dagelijks mensen tegen, en je bent dagelijks in de gelegenheid om met mensen te communiceren. En door een echte connectie met elkaar te leggen, krijg je nieuwe inzichten.

Dat is nou precies waarom ik het geven van trainingen zo leuk vind. Want ook dan maak je mee dat je bij mensen ineens het kwartje ziet vallen. Dat ze uit hun vaste patroon schieten en ineens wakker worden. Een nieuw gezichtspunt hebben aangenomen. En daarmee iets hebben geleerd.

Die connectie ben ik altijd naar op zoek. En daarom is voor mij communiceren iets anders dan praten. Op naar de volgende bijzondere ontmoeting!


No Comments


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.